Idag hade jag helst inte velat träffa mig själv

Vilken suverän titel! Är alltså en roman av Herta Müller. Trots titeln tror jag att jag börjar med Hjärtdjuret, en annan skön titel. Fast gudarna vete när jag hinner så långt. Sen dottern föddes (dryga 3 mån sen) har det inte blivit läst skönlitteratur, hoppas det lättar snart!

Men tidsbristen är en parentes, det är flygande ord och romantitlar jag mest funderar på här. Spinner alltså vidare på diskussionen kring blogginlägget Intense life nedan, P Coelhos bevingade, och i min mening toma, twittervisdomar, och huruvida ett liv borde vara 'complete' eller inte.
För mig är complete  fullständig, dvs. absolut, fullkomlig, uttömmande, avslutad. Och vem vill ha ett sådant liv, då kan man ju lägga sig ner och dö.

För att ännu en sista gång upprepa Coelho: " intense life is not complete without a touch of madness "

Boooring! För att nu komma med ett välartikulerat motargument. Müller säger det bättre. Ett fullständigt liv är konfliktlöst och oinspirerat. Det är uttömmande och överraskningslöst. Det är fullkomligt och tråkigt.


Vilket för mig till följande titelcitat jag ville få fram. Coelhos ord koommer jag knappast att grunna mer på. Dehär orden har jag funderat på i över 15 år! Kundera själv harmade sig en gång över att just den romanen fick heta så, han tyckte att han senare skrev fler som bättre förtjänat titeln. Men resignerade och kom fram till att alla hans romaner borde ha hetat så:

Varats olidliga lätthet
18.02.2010 kl. 11:31

Nook nook!

17.02.2010 kl. 16:17

Det våras för vårkänslor

Fast det är midvinter så var igår första dagen på måndader som det ännu fanns lite ljus kvar då arbetsdörren smällde bakom mig. Och småfåglarna (finns det faktiskt nån som har koll på vad de heter?) har börjat höra av sig igen.

Men det säkraste vårtecknet är ändå att arbetstiden går åt till att söka MC-delar på nätet :)


Alton Dynamo replacement Alternator


PS. och så bröt jag genast mot min icke-programförklaring i det dåförra inlägget, how typical of me :)
17.02.2010 kl. 13:04

Keskiviikkokevennys

Och för att nu den här bloggen inte skall bli allt för (ordagrannt) svartvit och tråkig så kommer här en färgklick, och med samma test hur man hanterar videor här.

"Lady" Caro Emerald - Bad Romance (Live Polka Lady Gaga Cover)

http://www.youtube.com/watch?v=1RgRwIVMfM4

Äh, cräp. Hur embeddar man videon här, nog måste det väl gå?Ovanstående lagt till genom "Källa" - är det så man måst göra?
17.02.2010 kl. 10:28

Programförklaring?

Ser att många bloggar här handlar om mode, musik, motion, det egna livet, el.dyl. Så vad handlar denna då om?

Visst kunde jag skriva om hobbyn, musik eller mig själv. Men hobbyna känns inte särskilt relevanta att skriva om (fotografering och MCn), musik kanske jag kommer att tangera här i nån mån men fokus kommer knappast att ligga på det. Och mitt eget liv är knappast särskilt intressant. (Som parentes är den skenbara anonymiteten här i min blogg rätt tunn, känner ni igen mig så hej bara, vill ni göra det är det bara att fråga).

Så vad är då detta frustrerande projekt för något? Tja, frågetecknet i rubriken är inget misstag, tänker faktiskt inte ge någon programförklaring. Men däremot nog försöka skriva om olika småsaker man stöter på, som väcker tankar eller känslor, glädjs och frustreras av. Varats olidliga lätthet liksom. Hah, nu frustrerar jag säkert läsaren... :)

Bedöm själva om ni finner det intressant.
17.02.2010 kl. 10:19

Intense life

" intense life is not complete without a touch of madness " - skriver Paulo Coelho i Twitter idag.

Betyder inte det att såväl ett intensivt som fullständigt liv anses eftersträvansvärt, liksom galenskap? Vad om man föredrar en lugnare och ofullständigare tillvaro, präglad av klarhet?

placid life is not satisfyingly incomplete without a touch of clarity

Låter betydligt mindre frustrerande tycker jag. Fast kanske inte lika catchy...


(hah, påbörjar profetian om min bloggs life span från förra inlägget med denna för mig osedvanliga aktivitet)
15.02.2010 kl. 14:02

Nya tag

Sisåhär skrev jag nyss:

Min förra blogg hette "Och en stor trötthet kom över honom". Nomen est omen, den blev inte särskilt ofta uppdaterad.

Med tanke på det är nuvarande bloggtiteln kanske inte så väl vald. Min ärliga gissning är att det blir en kort period av aktivitet, följd av en periods tystnad, följd av ett frustrerat försök till aktivitet resulterande i ett mediokert inlägg eller två. Resulterande i bloggdöd.

Any sporting Ladies or Gentlemen out there willing to make a Wager?(ovanstående bild stulen, åja länkad, från http://www.puerro.net. Anses sånt harasho här?)
15.02.2010 kl. 13:23

Argh, mitt första inlägg försvann

Ingen toppen start....
15.02.2010 kl. 13:19

Uttråkad tvåbarnsfar som i brist på större ambitioner ändå är rätt tillfreds.

Senaste kommentarer

07.04, 17:05Tack och hej av mickfinn.ratata.fi
07.04, 01:30Tack och hej av ponks.blogspot.com
07.04, 01:16Tack och hej av dizi.ratata.fi
12.02, 12:59Du befinner dig nu i hjärtat av ratata av dizi.ratata.fi